В Києві розпочне роботу програма «Театр, Свобода, Діалог: Інтеграція в європейську мережу театрів з України та Білорусі 2015»21 ноября 2015

 

Європейська Театральна Конвенція (ЄТК), провідна мережа європейських державних театрів, ініціює разом з Лейпцігським Театром нову програму «Театр, Свобода, Діалог: Інтеграція в європейську мережу театрів з України та Білорусі 2015». Мета проекту – розвиток та поглиблення зав’язків «Європейська мережа українських театрів та театральних діячів». Програма відбувається на території України, Німеччини та інших європейських країн та складається з трьох різних частин проекту:

1) Український театральний шоу кейс в Києві, грудень 2015. До програми увійшли 8 вистав: «Ерік XIV» та Morituri Te Salutant театру ім. Івана Франка, «Собача будка. Вид зверху. Вид знизу» театру «Дах», проект BilytsartCenter і режисера Максима Голенко «Viй 2.0», копродакція театру «Золоті ворота» і Молодого театру «Сталкери», вистава Молодого театру «Підступність і кохання», перформанс «Так казав Заратустра» Центру ім. Леся Курбаса, а також проект Театру на Печерську «Gogol поиск». Окрім показів вистав, пройдуть воркшопи та дискусії, які поглиблять уявлення професійної театральної публіки, представників ЗМІ та інших зацікавлених груп про сучасний український театр, міжнародну співпрацю в та з Україною.

2) 10 стипендійних програм для українських театральних діячів на базі європейських театрів, жовтень – листопад 2015: Інтенсивна програма стажування інтегрує стипендіатів в щоденну творчу рутину театрів та надає унікальний шанс познайомитися зі структурою роботи та творчим процесом іншої країни.

3)Staging A Revolution – Фестиваль Білоруського Вільного Театру, листопад 2015: В кінці 2010 засновники Білоруського Вільного Театру емігрували зі своєї країни та отримали політичний притулок у Великобританії. Білоруський Вільний Театр базується в Young Vic Театрі та працює з британськими, білоруськими та міжнародними театрами.

За фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини програма «Театр, Свобода, Діалог: Інтеграція в європейську мережу театрів з України та Білорусі» розвиває неурядові структури взаємодії між країнами Східного Партнерства, а саме шляхом розвитку спільних творчих проектів через тісний культурний діалог з європейськими та німецькими партнерами.


Другие статьи из этого раздела

Нафаня

Досье

Нафаня: киевский театральный медведь, талисман, живая игрушка
Родители: редакция Teatre
Бесценная мать и друг: Марыся Никитюк
Полный возраст: шесть лет
Хобби: плохой, безвкусный, пошлый театр (в основном – киевский)
Характер: Любвеобилен, простоват, радушен
Любит: Бориса Юхананова, обниматься с актерами, втыкать, хлопать в ладоши на самых неудачных постановках, фотографироваться, жрать шоколадные торты, дрыхнуть в карманах, ездить в маршрутках, маму
Не любит: когда его спрашивают, почему он без штанов, Мальвину, интеллектуалов, Медведева, Жолдака, когда его называют медвед

Пока еще

Не написал ни одного критического материала

Уже

Колесил по туманным и мокрым дорогам Шотландии в поисках города Энбе (не знал, что это Эдинбург)

Терялся в подземке Москвы

Танцевал в Лондоне с пьяными уличными музыкантами

Научился аплодировать стоя на своих бескаркасных плюшевых ногах

Завел мужскую дружбу с известным киевским литературным критиком Юрием Володарским (бесцеремонно хвастается своими связями перед Марысей)

Однажды

Сел в маршрутку №7 и поехал кататься по Киеву

В лесу разделся и утонул в ржавых листьях, воображая, что он герой кинофильма «Красота по-американски»

Стал киевским буддистом

Из одного редакционного диалога

Редактор (строго): чей этот паршивый материал?
Марыся (хитро кивая на Нафаню): его
Редактор Портала (подозрительно): а почему эта сволочь плюшевая опять без штанов?
Марыся (задумчиво): всегда готов к редакторской порке

W00t?