Режисер з кампанії DollMen проведе в Києві інтенсив для перформерів12 мая 2016

 

20-22 травня

НЦТМ ім. Леся Курбаса, вул. Володимирьска 23-В, 4-й поверх

Ведучий: Ігор Аронов

 

В сучасному театрі основний фокус уваги актора змістився зі сфери емоцій і почуттів, з якою він асоціювався в минулому, у сферу тіла. Тіло змінило свою функцію, перетворившись зі знаряддя для втілення хореографії жестів, створених з ціллю заворожити глядача, в інструмент, призначений для створення динаміки акцій, ефективних настільки, щоб трансформувати самого актора. Тому, ключовим для даного інтенсиву буде поняття credible body правдивого тіла, що є спроможним для втілення на сцені «тотального акту», котрий ангажує весь потенціал актора в його цілісності.

Під час інтенсиву учасники матимуть змогу дослідити особисту психічну та емоційну сферу, можливості свого власного тіла, подолати свої індивідуальні обмеження та здобути навички підготовки тіла як тотального інструменту для втілення сценічного образу. Також учасники отримають ефективні інструменти та ключі для подальшої індивідуальної практики в різноманітних сферах сценічної діяльності. 

Складові елементи інтенсиву: психо-фізичний тренінг робочої групи Є. Гротовського, елементи фізичного театру і партнерінгу, елементи акробатики, буто і капоейри, техніки роботи з диханням, голосом і звуком, техніки імпровізації з використанням тіла і уяви, пов’язані з підходом М. Чехова.

Основні аспекти: зв’язок між внутрішнім імпульсом та зовнішнім втіленням, пробудження енергетичного потенціалу тіла (вітальності тіла), свідоме керування власною енергію та енергією групи під час акції, комунікація та інтенція (намір), присутність та свідомість, спонтанність та динаміка, зв’язок між структурою та імпровізацією.

Подробиці тут.


Другие статьи из этого раздела
  • BUZA

    вистава до 70-річчя розcтрілу Всеволода Мейєрхольда
  • A State of Trance 550 в Киеве

    10 марта Киев станет одним из шести городов, в котором отпразднуют 550-й выпуск самого масштабного радиошоу в мире — A State of Trance

Нафаня

Досье

Нафаня: киевский театральный медведь, талисман, живая игрушка
Родители: редакция Teatre
Бесценная мать и друг: Марыся Никитюк
Полный возраст: шесть лет
Хобби: плохой, безвкусный, пошлый театр (в основном – киевский)
Характер: Любвеобилен, простоват, радушен
Любит: Бориса Юхананова, обниматься с актерами, втыкать, хлопать в ладоши на самых неудачных постановках, фотографироваться, жрать шоколадные торты, дрыхнуть в карманах, ездить в маршрутках, маму
Не любит: когда его спрашивают, почему он без штанов, Мальвину, интеллектуалов, Медведева, Жолдака, когда его называют медвед

Пока еще

Не написал ни одного критического материала

Уже

Колесил по туманным и мокрым дорогам Шотландии в поисках города Энбе (не знал, что это Эдинбург)

Терялся в подземке Москвы

Танцевал в Лондоне с пьяными уличными музыкантами

Научился аплодировать стоя на своих бескаркасных плюшевых ногах

Завел мужскую дружбу с известным киевским литературным критиком Юрием Володарским (бесцеремонно хвастается своими связями перед Марысей)

Однажды

Сел в маршрутку №7 и поехал кататься по Киеву

В лесу разделся и утонул в ржавых листьях, воображая, что он герой кинофильма «Красота по-американски»

Стал киевским буддистом

Из одного редакционного диалога

Редактор (строго): чей этот паршивый материал?
Марыся (хитро кивая на Нафаню): его
Редактор Портала (подозрительно): а почему эта сволочь плюшевая опять без штанов?
Марыся (задумчиво): всегда готов к редакторской порке

W00t?